YDP – YSK Person

Grunnutdanning for yrkessjåfør gjelder for deg som tar førerkort på tunge kjøretøy (C, C1, E eller D, D1,E) og skal arbeide som yrkessjåfør.

140-timerskurs for opparbeidelse av kompetanse som kreves for å yrkessjåførkompetanse for persontransport/godstransport - kode 95

For å få yrkessjåførkompetanse må du gjennomføre en grunnutdanningen og bestå teoriprøven.

Vi skiller mellom persontransport og godstransport:

  • Grunnutdanning persontransport: Du velger persontransport om du skal føre med kjøretøy i klasse D1, D1E, D eller DE
  • Grunnutdanning godstransport: Du velger godstransport om du skal føre kjøretøy i klasse C1, C1E, C eller CE.
  • Om du ønsker å utvide kompetansen din for godstransport til å gjelde persontransport, eller motsatt, kan du gjennomføre en utvidelse.

Kurset inneholder 5 moduler og vi gjennomfører dette i løpet av ca. 6-7 uker, 2 av disse ukene er nettbasert studier via vår kursaktør LimeGreen. Her er det innsendingsoppgaver som skal besvare og bestå, før en kommer tilbake til skolen for teori. For å fullføre kurset må du være ferdig med all obligatorisk opplæring, eller inneha førerkort for den tunge klassen.

Alle yrkessjåfører som utfører transportoppdrag mot betaling er etter norsk lov pålagt å gjennomføre dette kurset. Unntak er: Har hatt førerkort kl.C1/C før 10/9/2009 eller førerkort kl.D1/D før 10/9/2008Da trenger du kun et 35 timers etterutdannings kurs.

Teori og praksis i skjønn forening, inkludert ekstra kjøretrening!

Det er avsluttende teoriprøve ved Statens vegvesen, ved gjennomført kurs

OBS: For dere som søker Lånekassen om støtte til yrkessjåførkompetanse for lastebilsjåfør / bussjåfører, sjekk om det er ledig plass på YSK kurset, du ønsker å søke støtte for.

Kommende kurs

Vis alle

Våre lærere på YDP – YSK Person